Vakantieland Oostenrijk: een en al muziek

Vakantieland Oostenrijk, land van the Sound of Music

Vakantieland Oostenrijk, land van the Sound of Music

Op 7 juli begon de grote vakantie. En jij? Waar ga jij heen?  Mijn favoriete vakantieland is Oostenrijk. De bergen, meren, gezelligheid en niet te vergeten de koeien met die enorme bellen om hun nek.En dan de muziek. Vooral ook daarom houd ik van vakantieland Oostenrijk. Ga je mee op reis? (ps Ik wilde van dit artikel een nieuwsbrief maken, maar dat lukt me niet goed. Daarom publiceer ik mijn impressie op  mijn blog.)  

Stift Nonnberg in Salzburg

Vakantieland Oostenrijk. Stift Nonnberg in Salzburgm bekend uit the Sound of Musix

Oostenrijk is vooral ook een muziekland. Van de Bregenzer Festspiele tot Mozartstad Salzburg. De Wolfgangsee uit de operette ‘’im Weissen Rȏssl’’ en de romantiek van ‘’the Sound of Music’’. Van jongens in korte leren broeken die op hun dijen kletsen tot de walsen van Strauss.

André Rieu met zijn Johann Strauss Orkest

Om muziek van Strass te horen hoef je  niet naar Oostenrijk. Je hoort het in juli jaarlijks op het Vrijthof in Maastricht. Dan treedt André Rieu op met zijn Johann Strauss Orkest. Ze bestaan inmiddels 30 jaar.
Op het Vrijthof komen vanaf 7 juli t/m 21 juli 2017 maar liefst 10 bijzondere openluchtconcerten. Dit zal ook te zien zijn in meer dan 60 bioscopen in heel Nederland.
Inmiddels is ook de kaartverkoop gestart voor het nieuwjaarsoncert 2018 in Ziggo Dome. Zijn muziek raakt me. Lees verder. 30 jaar André Rieu:

30 jaar André Rieu, Vrijthofconcert 2015, foto Marianne VIsser van Klaarwater

30 jaar André Rieu, Vrijthofconcert 2015, foto Marianne VIsser van Klaarwater

Oostenstenrijk en The Sound of Music

Weet je dat muziek uit Oostenrijk me ontroert? Dat komt vooral door de nostalgie. Het verleden. De teloor gegane romantiek uit vroegere tijden. Zoals in ‘’the sound of music’’. Alleen al bij de openingssound schiet er een brok in mijn keel.
In 2013 verfriste Albert Verlinden de musical. Wat bleef zijn de locaties in Oostenrijk waar de musical zich afspeelde. Lees verder: The Sound of Music.

Vakantieland Oostenrijk: met Albert Verlinden proost ik op zijn succes van The Sound of Music

Marianne Visser van Klaarwater feliciteert Albert Verlinde met de geslaagde premiere van the Sound of Music.

Vakantieland Oostenrijk: met Mozart op reis

Veel beroemde componisten komen uit Oostenrijk. Zo ook Mozart, de lievelingscomponist van mijn man Peter. Hoewel hij slechts 35 werd, schreef hij talloze sonates, opera’s en missen.
Vanaf mijn 9e speel ik zijn muziek op de piano. Zelf speelde Mozart als klein kind van 7 jaar ook piano. Dat deed hij veel beter dan ik. Hij componeerde toen zelfs al de mooiste muziek. Samen met zijn vader en zusje trok hij door Europa om op te treden voor koningen en keizers. Lees verder:

Mozartfestival: als jongetje van 7 jaar speelde Mozart in Haarlem

Vakantieland Oostenrijk: Mozart speelde: als jongetje van 7 jaar al voor koningen en keizer.

Vakantieland Oostenrijk: Jazz met David Helbock

Toch reikt vakantieland Oostenrijk verder dan louter romantiek en nostalgie. Neem nu jazzmusicus David Helbock met zijn trio. Na een succesvol optreden voor de Oostenrijkse Ambassade op 7 juli, trad hij op tijdens het North Sea Jazzfestival. Ik was wel uitgenodigd. Maar helaas. Onderweg naar de ambassade werd mijn man onwel. Dus keerden we naar huis terug. Vandaar dat ik over David slechts een filmpje plaats.

Zo heeft vakantieland Oostenrijk veel te bieden aan liefhebbers van muziek.

Kijk voor meer info over muziekland Oostenrijk op de site van het Oostenrijks Verkeersbureau.

Dit bericht werd geplaatst in show op door .

Over Marianne Visser van Klaarwater

Marianne schrijft voor haar blog 10tips4trips.info over wat haar raakt te weten: reizen, muziek, kunst, spiritualiteit en koningshuis. Reizen: Sinds februari 2014 is ze reportster voor Verkeersburaus.info In januari 2013 verscheen haar publicatie ''een schuit vol verhalen'' Van 1990-2006 bereisde ze de wereld als reporter voor vak-en consumentenbladen. (Lekker eten en drinken, de Goede Smaak, Slijtersvakblad) Muziek Vanaf haar 9e speelt Marianne piano. Wegens haar liefde voor en kennis van muziek is ze sinds februari 2016 expert Muziekreizen bij vakantieboulevard.nl Koningshuis In december 2015 verscheen haar publicatie Het geloof van Oranje: vrijheid, verbondenheid, tolerantie, uitgeverij U2pi In 2005 verscheen bij Ten Have haar boek: vorstenhuizen van Neerland, België en Luxemburg. Spiritualiteit In 2011 verscheen haar boek: "doorheen het leven, doorheen de dood' Daarmee maakt ze een leven na het aardse bestaan bespreekbaar. Het voorwoord schreef Mgr. Hendriks, hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam. Op 23 oktober 2013: bood Marianne haar boek aan aan paus Franciscus. Van 2006-2008 studeerde Marianne theologie aan het Bonifatius-instituut Kunst Van 2011-2015 voerde Marianne de eindredactrice van de glossy Palet En verder Marianne is sinds 2006 redacteur 50plusser.nl en sinds 2015 reporter Libelle.nl Sinds 2001 schreef ze 15 boekjes voor de populairwetenschappelijke serie Actuele Onderwerpen In 2001 verscheen haar boek Altijd Anders: paragnost tegen wil en dank Van 1992-1999 was ze redactioneel medewerkster van vakbladen binnen de gezondheidszorg (Instellingen, Grootkeuken) Van 1982-1990 vervulde ze diverse bestuursfuncties in de zorg en was ze vrijwilligster bij de Vierde Wereldbeweging in de Schilderswijk van Haarlem, een solidariteitsbeweging met de allerarmsten. Vn 1972-1982 werkte ze op kantoor en werd uiteindelijk economisch stafmedewerkster bij de NOS. 1965-1972 Middelbare school mms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *