Benne Solinger: zijn werken  weerspiegelen de  liefde van God 

Benne Solinger: buizerd in de tuin

Benne Solinger: buizerd in de tuin

Hoe kan je nog geloven in God bij het zien van de vele uit Zijn naam gepleegde aanslagen? Door te kijken  naar het werk van Benne Solinger. Zijn foto’s tonen de schoonheid van de schepping als een bewijs van Gods liefde voor deze wereld. De uit Zijn naam gepleegde aanslagen hebben niets te maken met Hem maar alles met de machtswellust van mensen.

Foto; Benne Solinger

Foto; Benne Solinger

Op 4 september 2017 ging ik voor bij de gebedsgroep van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) in Haarlem. Deze avond stonden we stil bij de slachtoffers en nabestaanden van Barcelona en andere steden. In de week daarvoor zocht ik enkele passende gezangen uit.

Benne Solinger wijst op de liefde van God voor deze wereld

Niets vermoedende van deze avond stuurde Benne Solinger (1952) mij een e-mail. Het was niet de eerste. Bijna dagelijks verrast deze voormalige dorpsdichter van Raalte mij met prachtige foto’s. Ze wijzen steeds weer op de liefde van God voor deze wereld.
En dat terwijl Benne al 15 jaar aan kanker lijdt, waarvan de laatste 9 ½ jaar uitgezaaid. In november vorig jaar ging het weer minder en kreeg Benne veel pijn. De laatste week van augustus werd Benne opgenomen en bleek de kanker erg actief te zijn. Toch bleef zijn Godsvertrouwen rotsvast. Ondanks enorme pijn bleef hij mij verrassen met zijn prachtige foto’s .

Foto: Benne Solinger

Foto: Benne Solinger

Benne Solinger: inspiratiebron voor gebedsavond op 4 september

Op 4 september stuurde hij mij zijn laatste artikel voor zijn blog ‘’Ben in beeld’’ (deze naam staat niet alleen voor zijn eigen naam, maar ook voor de naam van de Almachtige: Ik Ben die ik Ben). Voor mij vormde het een welkome inspiratiebron voor de gebedsavond.  Vooral het Godsvertrouwen in dit schrijven sprak mij enorm  aan.
Benne beschrijft hoe door de komst  van die ene buurman de veiligheid in het flatgebouw  verdwijnt. ‘’Om de haverklap politie in het trappenhuis. Mensen die elkaar met messen achterna zaten en steeds andere vrouwen bij hem over de vloer.’’
Tijdens de gebedsavond trok ik dit in groter verband wijzende op de komst van terroristen naar Europa, Volgens Elsevier (2.9.2017) telt Europa zo’n 50.000 geradicaliseerde moslims. Ze zitten elkaar niet achterna met messen. Wegens onze levensstijl gebruiken ze bommen en vrachtwagens om ons te doden.  En geen mens of bijna niemand haalt het in zijn hoofd om op hen af  te stappen.

Foto: Benne Solinger

Foto: Benne Solinger

Benne Solinger: de moed om te doen wat God ingeeft

Maar dat doet wel Benne Solinger. Zodra hij binnenstapt bij zijn buurman, vertelt hij hem in God te geloven. Ook laat hij weten niets te maken willen hebben met diens levensstijl. Maar dat hij wel goed wil omgaan met alle bewoners van flatgebouw.
En dan gebeurt het. Aangeraakt door de komst van Benne Solinger begint de buurman te huilen. Hij zegt zelfs in God te geloven. Vanonder zijn bed vandaan haalt hij een voddig bijbeltje. Terugkijkende op dat moment denkt Benne Solinger aan zijn woorden.
Hij vertelde zijn buurman: “Ik kan niet begrijpen dat een gelovig iemand zo leeft als jij. Een Christen hoort toch juist goed, vertrouwd, eerlijk, geduldig te zijn en in liefde met mensen om te gaan?”  Benne wees de buurman op 1 Corinthe 13 over de liefde van God,. Na dit te hebben gelezen belooft de  buurman aan Benne elke dag voor hem te  bidden, Op zijn beurt bidt Benne elke dag voor de buurman.

Portretfoto van Benne Solinger

Portretfoto van Benne Solinger

Het vertrouwen in God

Dit alles wijst op het belang van  de liefde van God en het vertrouwen in Hem in ons leven. God is geen God van haat maar van liefde. Zonder Hem dwalen we rond over onze losgeslagen aardbol. Met hem gaan we de weg naar vrede. Hij geeft ons kracht in deze anders zo angstaanjagende wereld. De moed om door te gaan
God haalt de liefde in ons naar boven. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen is open te staan voor Zijn liefde. Zoals Benne Solinger dat blijft doen ondanks zijn lijdensweg luisterende naar de naam ‘’kanker’’. .

https://www.youtube.com/watch?v=4YU5uVj13BQ

Foto; Benne solinger

Foto; Benne solinger

Tips van 10tips4trips om je verder te verdiepen

• Ben in beeld: lees het verhaal dat de inspiratiebron vormde voor de gebedsavond van de gebedsgroep van de Katholieke Charismatische Vernieuwing Haarlem.
• Benne Solinger: recensie over ‘’het geloof van Oranje’’. Ik leerde Benne in 2016 kennen tijdens mijn lezing in Apeldoorn over mijn boek ‘’het geloof van Oranje’’. Ben kocht het boek en schreef een lovende recensie.
David Wilkerson: ‘’het kruis in de asfaltjungle.’’  Het verhaal van Benne doet me denken aan David Wilkerson. Als jonge predikant stapte hij af op de jeugdbendes uit de achterbuurt van New York. Zijn verhaal vormde mede in 1967 de inspiratiebron voor het oprichten van de Katholieke Charismatische Vernieuwing.
Maternity binnen het Huis van Oranje. In aanwezigheid van Benne Solinger hield ik op 9 januari 2016 een lezing over moederschap binnen het Huis van Oranje Nassau.
• Samen namen Benne Solinger en ik in 2017 het initiatief tot de facebookgroep Heilig Vuur: 500 jaar Reformatie, 500 jaar inspiratie. 

 

Wist je dat Benne Solinger…?

Wist je dat Benne Solinger dorpsdichter  was van Raalte? In die hoedanigheid sprak hij ook met koningin Beatrix.

Wil je Benne Solinger volgen? Kijk dan op zijn blog Ben in Beeld.

Dit bericht werd geplaatst in art op door .

Over Marianne Visser van Klaarwater

Marianne schrijft voor haar blog 10tips4trips.info over wat haar raakt te weten: reizen, muziek, kunst, spiritualiteit en koningshuis. Reizen: Sinds februari 2014 is ze reportster voor Verkeersburaus.info In januari 2013 verscheen haar publicatie ''een schuit vol verhalen'' Van 1990-2006 bereisde ze de wereld als reporter voor vak-en consumentenbladen. (Lekker eten en drinken, de Goede Smaak, Slijtersvakblad) Muziek Vanaf haar 9e speelt Marianne piano. Wegens haar liefde voor en kennis van muziek is ze sinds februari 2016 expert Muziekreizen bij vakantieboulevard.nl Koningshuis In december 2015 verscheen haar publicatie Het geloof van Oranje: vrijheid, verbondenheid, tolerantie, uitgeverij U2pi In 2005 verscheen bij Ten Have haar boek: vorstenhuizen van Neerland, België en Luxemburg. Spiritualiteit In 2011 verscheen haar boek: "doorheen het leven, doorheen de dood' Daarmee maakt ze een leven na het aardse bestaan bespreekbaar. Het voorwoord schreef Mgr. Hendriks, hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam. Op 23 oktober 2013: bood Marianne haar boek aan aan paus Franciscus. Van 2006-2008 studeerde Marianne theologie aan het Bonifatius-instituut Kunst Van 2011-2015 voerde Marianne de eindredactrice van de glossy Palet En verder Marianne is sinds 2006 redacteur 50plusser.nl en sinds 2015 reporter Libelle.nl Sinds 2001 schreef ze 15 boekjes voor de populairwetenschappelijke serie Actuele Onderwerpen In 2001 verscheen haar boek Altijd Anders: paragnost tegen wil en dank Van 1992-1999 was ze redactioneel medewerkster van vakbladen binnen de gezondheidszorg (Instellingen, Grootkeuken) Van 1982-1990 vervulde ze diverse bestuursfuncties in de zorg en was ze vrijwilligster bij de Vierde Wereldbeweging in de Schilderswijk van Haarlem, een solidariteitsbeweging met de allerarmsten. Vn 1972-1982 werkte ze op kantoor en werd uiteindelijk economisch stafmedewerkster bij de NOS. 1965-1972 Middelbare school mms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *