Pipo de Clown keert vanaf 16 oktober weer terug op de televisie

Pipo de Clown, Groot Ammers , foto Ton de Bruin

Pipo de Clown, Groot Ammers , foto Ton de Bruin

Wie herinnert zich nog Pipo de Clown? Met zijn sapperdeflap en de ”dikke deur” keert hij nu na 37 jaar uit beeld verdwenen te zijn terug op de buis. Op maandag 16 oktober start bij RTL Telekids de serie ‘‘De nieuwe avonturen van Pipo”. Producent is Van Hoorne Entertainment.

Pipo de Clown, Nieuwpoort, foto Ton de Bruin

Pipo de Clown, Nieuwpoort, foto Ton de Bruin

Na 37 jaar beleven we de wereld anders. Alles gaat sneller. Internet verdrong de wereld van de gedrukte media. De grote keuze aan t.v. kanalen maakte van onze maatschappij  een zapcultuur. Alles moet sneller, flitsender en spannender.

Pipo de Clown is veranderd

Pipo de Clown van nu is niet meer de clown van toen. De nostalgie voorbij is hij nu jonger en, sneller. Van Hoorne Entertainment en RTL noemen hem ook kleurrijker. Maar of dat zo is? Ik vond hem altijd al bijzonder kleurrijk.
Als klein kind keek ik in de 60er jaren altijd met rode wangen naar zijn avonturen. Dan weer schaterlachend en dan weer serieus. Op een t.v. die nog slechts twee zenders telde. Via een schakelaar aan de muur kon je overschakelen naar de Duitse t.v. En dat was het.
Wat bleef is zijn typische Pipo-humor en zijn altijd vrolijke lach. Samen met Mammaloe, Klukkluk en de Dikke Deur beleeft hij weer menig avontuur. Ben Cramer en Jochem van Gelder spelen gastrollen.

Pipo de Clown gaat naar de mooiste plekjes in Nederland

De serie belooft een ontdekkingsreis door Nederland te worden. In elke aflevering bezoeken Pipo de Clown en zijn reisgenoten een gemeente in Nederland. Daarbij bezoeken ze de meest unieke plekjes van plaats of streek.
Michael van Hoorne, producent van de tv-serie is alvast razend enthousiast. “Het is geweldig om te mogen werken met het karakter van deze ster.  Als lieve, toegankelijke clown laat hij kinderen de schoonheid en diversiteit van ons mooie land zien.”

Pipo de Clown, in Putten. foto: Wim Lanser

Pipo de Clown, in Putten. foto: Wim Lanser

Pipo de Clown beleeft het een na het andere avontuur

Pipo beleeft als vanouds weer het een na het andere avontuur.

• Een verdronken stad;
• De grote wisseltruc;
• Het zwarte schaap
•Een alleswetende raadselman

Wist je dat?

Wist je dat de wagen van Pipo de Clown uitgroeide tot een soortnaam? Verkopers van nostalgische wagens noemen het door hen verkochte vervoermiddel ”pipowagen’. Beladen met een zweem van nostalgie bieden ze veel comfort.
Pipo zelf trok met zijn wiebelende Pipowagen door het land. Zoals hij dat ook nu doet in de serie ”de nieuwe avonturen van Pipo”. Samen met zijn lieve vrouw Mammaloe en de klunzige Klukkluk.
Rijdend door de bossen, over de heide, langs een oud kasteel of naar een gezellig, pittoresk dorpje. Op zoek naar de prachtigste plekjes waar het dynamische drietal hun vrolijke, muzikale circusvoorstelling kan spelen. Zoals Groot Ammers met zijn mooie ooievaarsdorp het Liesvelt. Maar, met de Dikke Deur in de buurt, is het altijd weer de vraag of dat ook zal lukken! ‘

De nieuwe avonturen van Pipo’ is vanaf maandag 16 oktober elke doordeweekse dag te zien bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8. Alle afleveringen zijn ook te bekijken via de Telekids app.
Kijk voor meer info over deze serie en over de musicals van Van Hoorne Entertainment op hun website. 

Dit bericht werd geplaatst in travel op door .

Over Marianne Visser van Klaarwater

Marianne schrijft voor haar blog 10tips4trips.info over wat haar raakt te weten: reizen, muziek, kunst, spiritualiteit en koningshuis. Reizen: Sinds februari 2014 is ze reportster voor Verkeersburaus.info In januari 2013 verscheen haar publicatie ''een schuit vol verhalen'' Van 1990-2006 bereisde ze de wereld als reporter voor vak-en consumentenbladen. (Lekker eten en drinken, de Goede Smaak, Slijtersvakblad) Muziek Vanaf haar 9e speelt Marianne piano. Wegens haar liefde voor en kennis van muziek is ze sinds februari 2016 expert Muziekreizen bij vakantieboulevard.nl Koningshuis In december 2015 verscheen haar publicatie Het geloof van Oranje: vrijheid, verbondenheid, tolerantie, uitgeverij U2pi In 2005 verscheen bij Ten Have haar boek: vorstenhuizen van Neerland, België en Luxemburg. Spiritualiteit In 2011 verscheen haar boek: "doorheen het leven, doorheen de dood' Daarmee maakt ze een leven na het aardse bestaan bespreekbaar. Het voorwoord schreef Mgr. Hendriks, hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam. Op 23 oktober 2013: bood Marianne haar boek aan aan paus Franciscus. Van 2006-2008 studeerde Marianne theologie aan het Bonifatius-instituut Kunst Van 2011-2015 voerde Marianne de eindredactrice van de glossy Palet En verder Marianne is sinds 2006 redacteur 50plusser.nl en sinds 2015 reporter Libelle.nl Sinds 2001 schreef ze 15 boekjes voor de populairwetenschappelijke serie Actuele Onderwerpen In 2001 verscheen haar boek Altijd Anders: paragnost tegen wil en dank Van 1992-1999 was ze redactioneel medewerkster van vakbladen binnen de gezondheidszorg (Instellingen, Grootkeuken) Van 1982-1990 vervulde ze diverse bestuursfuncties in de zorg en was ze vrijwilligster bij de Vierde Wereldbeweging in de Schilderswijk van Haarlem, een solidariteitsbeweging met de allerarmsten. Vn 1972-1982 werkte ze op kantoor en werd uiteindelijk economisch stafmedewerkster bij de NOS. 1965-1972 Middelbare school mms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *